Soms moet je niet te veel denken, maar gewoon doen. Vanuit gevoel, intuïtie, je hart, of hoe je het ook wilt noemen. Er is niet altijd voor alles een verklaring voor te vinden en voor mij hoeft dat ook niet altijd. Hoe fijn het is om af en toe even niet met je hoofd te denken en alles dood te analyseren, maar alleen even te voelen en dan gaan.

Makkelijk is het zeker niet. Alles moet tegenwoordig bewezen worden, geanalyseerd, gemeten, uitgelegd en kloppen volgens verschillende theorieën.Maar ik heb gewoon zin om dat op sommige momenten helemaal niet te doen. Dan wil ik gewoon iets doen omdat ik daar zin in heb, of omdat het zo fijn voelt om vanuit mijn hart te kiezen.

Onze gedachten gaan de hele dag tekeer. Onze hersenen maken overal verbindingen en vanuit al die impulsen ontstaat er een waarheid die volgens jouw kijk op de wereld dan de juiste is. In feite is juist dat beeld fictie, want het is maar net hoe jij het op dat moment ziet. Hoe een ander dat ziet, kan totaal verschillen van jouw beeld.

Nu zeg ik niet dat je nooit hoeft na te denken voordat je wat doet, maar af en toe iets minder analyseren mag best. Uit angst geen beslissingen maken om wat er misschien wel zou kunnen gebeuren, dat is ook zo beklemmend.Vaak wachten wij eerst totdat alle omstandigheden perfect zijn, voordat we die sprong maken en voor sommigen is het dan te laat.

Om me heen zie ik dat er steeds meer mensen zijn die hun hart volgen en voor hun dromen gaan en ik word daar zo blij van! Je moet wel een beetje lef hebben om juist af en toe wat regels aan je laars te lappen en gewoon te springen in het diepe. Maar wie weet wat voor moois het je oplevert en van elke ervaring kun je alleen maar persoonlijk groeien.

Welke sprong zou jij wel willen wagen?

cropped-foto68.jpg