Tijdens de vakantie las ik een interessant boek van Covey. Ik onderstreep en schrijf sommige passages die mij aanspreken altijd op in een notitieboekje om later nog eens terug te lezen. Soms weet ik echt totaal niet meer wat ik op dat moment gelezen heb, maar altijd wanneer ik terug lees, zie ik dezelfde soort woorden en zinnen.

Wat mij dit keer triggerde was het hoofdstuk over jouw missie en welke rol jij hier zelf in kunt spelen. Leiderschap, krijgt op dat moment een heel andere betekenis. Het idee is dat wanneer jij een missie voor jouw leven schrijft, het leven dan veel meer richting krijgt.

Een goed geschreven missie bestaat uit een aantal zaken:

  1. Het is persoonlijk
  2. Het is positief geformuleerd
  3. Het is geschreven in de tegenwoordige tijd
  4. Het is visueel
  5. Het is geschreven met gevoel.

Belangrijk is dat het proces net zo belangrijk is als het resultaat en dat tijd, geduld en begrip altijd terugkomen om jouw missie te laten slagen. Jij bepaalt wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Niets is zo veranderlijk als de mens en gaandeweg veranderen er dingen in ons leven die ervoor zorgen dat jouw missie bijgesteld wordt, maar ook dat is ok.

Ik koos ervoor om te stoppen met het schrijven over mijn leven met MS; het past niet meer bij mij en het voelde niet goed meer. Ik merkte dat ik geen inspiratie meer had en dat ik krampachtig begon te worden in het moeten schrijven. Ondanks dat er veel mensen zijn die er niets van snappen dat ik nu over andere zaken ga schrijven, wil ik dit toch gaan doen. Het past bij mijn persoonlijke missie: anderen mensen leren om (meer) vanuit liefde voor zichzelf te leven en de keuzes te maken die bij hen passen; ongeacht wat de omgeving daarvan vindt. Ik heb mijn missie dus herschreven: iets aangepast en dat geeft mijn leven weer focus en een doel.

Hoe meer jij de dingen doet die jij belangrijk vindt in het leven, hoe meer je in jouw kracht komt te staan. En besef dat het altijd met ups en downs zal gaan, en dat is ok. Het proces is net zo belangrijk als het resultaat 🙂

cropped-screenshot_2017-07-14-16-22-53-11.jpg