Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Als ik je nu vraag hoe jij jouw leven op dit moment ziet, wat zou je antwoord dan zijn?

De hele dag door kijken wij de wereld in. En alles wat wij zien, is gekleurd door onze filters. Wat we zien, is voor ons op dat moment de waarheid. Het is maar net waar jouw focus op ligt, dat is wat je ziet. Ben je op zoek naar een nieuwe auto van een bepaald merk, opeens zie je overal die auto rondrijden. Je zoomt er als het ware op in. Dat er ook allerlei andere auto’s rijden, heeft op dat moment jouw aandacht niet. Maar ook als jij overal (in jouw ogen) “irritante” mensen ziet, zegt dit iets over jouw focus.Wanneer je dit eenmaal weet en de invloed ervan opmerkt, betekent dit dus ook dat je jouw beeld van de wereld kunt beïnvloeden. Je moet alleen je focus verleggen. En dat is niet altijd even makkelijk.

Ik ben niet gelovig, ik geloof niet in een God of iets dergelijks, maar ik geloof wel dat je jezelf kunt ontwikkelen en dat de dingen die je meemaakt in je leven jou iets kunnen leren. Als je dit wilt natuurlijk,want als je elke keer op dezelfde manier blijft kijken, reageren en op dezelfde wijze jouw leven blijft leiden, dan zal er niets veranderen. Elke keer zul je opnieuw tegen bepaalde zaken aan blijven lopen. Als je jouw focus wél weet te verleggen, en de keuzes durft te maken die daarbij horen, zal de wereld er opeens anders uit gaan zien. Mooier, rustiger, positiever.

Het is alleen niet een kwestie van: huppekee geregeld. Bewustwording van het feit dat je zelf heel veel invloed kunt uitoefenen,is de eerste stap. De vraag is natuurlijk: “Welke focus heb jij op dit moment? ” 🙂

 

 

 

3 thoughts on “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

  1. Toen ik jonger was, worstelde ik vaker met allerlei dingen waar ik mogelijk tegen aan zou gaan lopen.En ik vergeleek mij met anderen, die in mijn ogen veel knapper, slanker, slimmer, creatiever en fitter waren dan ik. Nu ik ouder ben, weet ik dat er weinig is wat je kan sturen. Het gebeurt of het gebeurt niet. Pas wanneer het op je pad komt, ontdek je wat je er mee doet en achteraf ontdek je pas of je keuze de juiste was. Maar ik heb ook geleerd dat de meeste woeste golven uiteindelijk bedaren tot kalme zeeën. En ik heb gezien dat iedereen zijn of haar valkuilen en twijfels heeft. Ik durf mij daardoor zoveel makkelijker in het hier en nu te begeven. Niet kijken naar wat niet lukt, maar zien wat de mogelijkheden zijn. En daar bevalt het mij prima. Ik ben letterlijk en figuurlijk minder snel geworden. En dat brengt mij ongelofelijk veel moois. Het ligt vaak zomaar voor mijn voeten. En ik ben blij met mezelf en alles wat bij mij hoort. Ik beweeg maar mee met mijn zee. Dan kom ik er wel. Met hartelijke groet van mij.

Als je vragen hebt, kun je deze altijd stellen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.