We maken ons er allemaal schuldig aan….vergelijken. We doen het om ons beter te voelen, maar ook kan vergelijken ervoor zorgen dat je je veel minder goed voelt.  

Zelf gebruik ik het vergelijken nu alleen nog als ik geïnspireerd wil worden. En niet vanuit een gevoel dat ik zelf nog niet goed genoeg ben, maar meer vanuit het gevoel dat ik wil groeien. Maar de basis blijft altijd, dat ik goed ben zoals ik ben.

Tegenwoordig ben ik heel actief op social media. Gelukkig zijn er heel veel apps die het plannen van berichten heel makkelijk maken en ervoor zorgen dat je dus  niet elke dag jouw nieuwe post persoonlijk moet gaan intikken. De reden dat ik zo actief ben, is omdat ik wil inspireren. Ik wil mensen laten inzien dat er MEER mogelijk is als je chronisch ziek bent. Dat je jouw zelfhelende vermogen kunt aanspreken, dat je jouw gedachten kunt leren sturen en dat je daardoor veel meer energie krijgt.

Maar het betekent niet dat jij het nu niet goed doet. Elk mens doet altijd zijn uiterste best. Wat kun je op dit moment en wat wil je nu doen? En dat is voor iedereen anders.

JOUW KLACHTEN VALLEN WEL MEE

Er zijn ook mensen die tegen mij zeggen: ” Ja maar jouw klachten vallen wel mee. Die van mij zijn vele malen erger.” En dat kan. Jij bent jij en ik ben ik. Maar dat betekent niet dat ik ook die kant op ga. Ik omring mezelf niet meer met boeken, platforms of lotgenotenbijeenkomsten die met MS te maken hebben. Behalve wanneer ik er mensen mee mag inspireren.

Ik wil niet luisteren naar de eventuele gevolgen die nog zouden kunnen optreden. Ik wil niet luisteren naar de updates over de nieuwste medicijnen. En weet je waarom niet? Omdat ik mezelf dat constant in het hokje van “Paula MS ” plaats. Ik maak in mijn hersenen allemaal nieuwe verbindingen aan die ontstaan uit angst. Elk pijntje dat ik voel of vermoeidheid die optreedt, zou ik meteen linken aan de diagnose MS. En dat wil ik dus niet.

MIJN LICHAAM IS MIJN TEMPEL

Ik wil gewoon mijn lichaam als mijn tempel zien. Mijn gevoeligheid voor drukte en stemmingen zien als een kracht. En dat het beide zaken zijn waar ik echt veel rekening mee moet houden, dat is een gegeven. Maar ik omarm alles dat daarbij komt en ik plaats het in een nieuw hokje : “Paula ”

Mijn lichaam is mijn leidraad en ik dien ernaar te luisteren. Ik krijg precies door wat helpend is voor mij. Ik weet heel goed wat mijn lichaam nodig heeft om goed te functioneren: Gezonde voeding, voldoende rust, veel natuur, meditatie en heel veel liefde.

Zolang je boos bent op jouw lichaam en het dus eigenlijk afwijst d.m.v. jouw eigen gedachten, kan de energie nooit goed stromen. Maar wanneer je echt vanuit liefde voor jouw lichaam en voor jezelf gaat leven, is er ECHT heel veel mogelijk. En dat doe je niet omdat je graag op een ander wil lijken, maar alleen maar omdat JIJ het wilt.

Ik geloof er heel erg in dat iedereen hier is met een bepaald doel en dat ook jouw verhaal anderen kan inspireren tot nieuwe dingen. En iedereen doet dat op zijn eigen tijd en op zijn of haar eigen manier. En juist die verschillen maken het zo ongelooflijk mooi en interessant.

Want ik ben ik en jij bent jij : )

Liefs,

Paula

6