Het is nu bijna 12 uur ’s middags. De regen tikt hier tegen het raam van een klein chalet aan. Ik ben op vakantie met de meiden, in Drenthe. Mijn moeder is met ons mee omdat mijn man niet mee kon dit jaar.  Het weer is niet best en de komende dagen blijft het regenen. Vanmorgen zijn we opgestaan, hebben we ontbeten en daarna keken de meiden eerst tot een uurtje of 11 een filmpje. Nu zijn ze vertrokken naar het binnenzwembad. Mijn moeder is even naar het dorp om boodschappen te doen en ik zit hier achter mijn laptopje.

De eerste dag voelde ik hier een soort neerslachtigheid ontstaan. Ik vond het koud, saai en ik vergeleek deze vakantie met de jaren hiervoor; warm weer, zonnetje, mooie vergezichten enz. Door dit beeld constant in mijn hoofd af te spelen, werd ik somber en dat droeg ik over aan de meiden. Zij begonnen te kibbelen en vonden het hier maar stom. Iemand appte mij een lief berichtje met de tekst; “Laat je verwonderen door het enthousiasme dat kinderen hebben. ” En dat deed ik.

Ik haalde een paar keer heel diep adem en zette een andere “bril” op.Het is ongelooflijk wat dat met je kan doen. De dag erop scheen de zon en ik was me hier heel bewust van. De meiden speelden in de speeltuin, we wandelden ’s avonds een rondje over  de camping  en lachten om de mensen die in een tent stonden. ( Wij hebben lekker wel een eigen toilet 🙂  ) We speelden verstoppertje in de caravan.(Nooit geweten dat je zulke goede verstopplekjes hebt) en het belangrijkste van alles, we namen voor alles de tijd.

Ik ben ervan overtuigd dat je een groot deel van jouw geluk in eigen hand hebt. Misschien zelfs wel bijna alles. Alleen zal je dan wel constant jouw focus moeten verleggen. Als je altijd vanuit hetzelfde negatieve standpunt naar de wereld blijft kijken, kan het wel eens een heel naar gevoel opleveren. Het is niet altijd makkelijk om die andere “bril”op te zetten en soms heb je daar even een klein zetje voor nodig. Iemand die jou kan helpen om uit dat negatieve gevoel te komen. Voor mij is instagram een bron van inspiratie. Ik volg daar veel coaches en inspirerende mensen. Zij posten elke ochtend quotes of verhalen die mij een goed gevoel geven. Voor jou kan dat weer iets anders zijn. In ieder geval is het fijn als je mensen / dingen om je heen hebt, die jou dat positieve gevoel terug kunnen geven.

Gisteravond toen de meiden in bed lagen, vroeg ik wat ze tot nu toe van de vakantie vonden. “Super leuk mama! ” En inderdaad…..als je kijkt naar de dingen die er wel zijn i.p.v. je blind te staren op alles wat er beter  en / of mooier had gekund, dan ben je nooit tevreden. Dus toen het vanmorgen rotweer bleek te zijn, ben ik achter de laptop gekropen, heb een kopje koffie voor mezelf gezet en schreef dit blog. We zien wel wat de komende dagen ons gaat brengen. Ik ga in ieder geval voor veel mooie momenten!

Ik wens jullie een mooie dag!