Wie ziet er daadwerkelijk hoe het met jou gaat? Wie ziet er dat jij alles op alles zet om dingen te regelen, jezelf soms letterlijk door de dag heen sleept, vroeg naar bed gaat om de dag erna hopelijk weer meer energie te hebben. Wie ziet jouw frustratie, jouw verdriet en de boosheid op jouw lijf omdat je niet meer alles kan wat je deed.

Achter gesloten deuren……………….de vraag is waarom jij jezelf niet op die manier aan de buitenwereld laat zien, gewoon zoals het soms is; af en toe klote, verdrietig en zwaar. In je eentje een wedstrijd winnen, omdat je het gevoel hebt dat niemand begrijpt wat er met jou aan de hand is. Omdat je niet kunt uitleggen hoe het voelt om zo moe te zijn, dat zelfs het maken van een boodschappenlijstje al teveel kan zijn. Dat je op sommige momenten geen geluid kunt verdragen en dat zelfs het geluid van jouw eigen kinderen teveel  kan zijn. Of omdat je zo bang en verdrietig bent dat je niet weet waar je het zoeken moet.Of omdat je zoveel pijn hebt,dat je het liefst alleen maar in bed wil liggen , omdat elke beweging zeer doet.

De buitenwereld ziet een sterke vrouw, die evengoed alles weet te regelen en dus wordt het voor de meeste mensen “gewoon” dat jij er altijd en voor iedereen bent. Maar ben je er ook voor jezelf? Luister jij naar de signalen die jouw lichaam jou probeert te geven? Ben je eerlijk naar jezelf toe of stop je het liever ver weg?

Moet jij je voorstellen hoe jouw lichaam zich voelt; er wordt niet naar haar geluisterd, ze wordt afgewezen, verstopt, uitgescholden en genegeerd. En dat terwijl zij elke dag het beste met jou voorheeft en jou probeert te waarschuwen dat het op deze manier niet goed gaat. Dat er iets moet veranderen in jouw leven, omdat dit beter is voor jouw lijf en dus ook voor jou.

Liefde heelt. Als je jouw lichaam op die manier kunt bekijken, vanuit liefde en dankbaarheid voor de signalen die ze geeft, dan zul je merken dat er iets gaat veranderen. In jouw energie, in hoe jij je voelt, in jouw acceptatieproces. Wees niet te streng voor jezelf en open af en toe eens de deur om andere mensen en dus ook jezelf  te laten zien hoe het echt is. Waar deuren openen, ontstaan nieuwe wegen en vanuit daar kun je weer bouwen aan een nieuwe weg.